Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на откриването на детски ателиета

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на откриването на детски ателиета
Коментари Харесай

Фандъкова участва в откриването на образователен център в античния комплекс "Сердика"

Кметът на София Йорданка Фандъкова участва на откриването на детски ателиета на територията на античния културно-комуникационен комплекс " Сердика ". Това оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

Регионалният исторически музей в София провежда нов информационно-образователен център в античния културно-комуникационен комплекс " Сердика " /Ларгото/, който се намира в частта му под бул. " Княгиня Мария Луиза ". Предвидената специфична стратегия показва част от бъдещите действия на Центъра.

В празничната стратегия имаше серия от демонстрации и ателиета за деца. Темите бяха свързани с античността - римски настолни игри, мозайки, монети и монетосечене, римско облекло и въоръжение. Партньор на Музея в тяхното реализиране е Сдружението за антични реконструкции " Mos Maiorum Ulpiae Serdicae ". Оборудването за Центъра е обезпечено с финансовата поддръжка на асоциация " Силви Вартан за България ".

Програмата на новия информационно-образователен център предвиди след формалното разкриване, което ще е в 10.30 ч., от 11.00 ч., да има презентация на тематика римски игри, приспособени за деца, демонстрации и ателие; от 12.00 ч., само че ни предложи показване на тематика " Мозайки " и ателие за децата с интерес към античното мозаечно изкуство. От 13.00 ч. имаше презентация на тематика " Монети и монетосечене " и беше включено ателие към нея. В 14.00 ч. ще има проява на римско облекло и въоръжение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР